top of page

Любов, която действа

АРХИВ - 2016

Лидерска конференция

За пореден път се проведе Лидерското обучение на БХСС. Тази година конференцията започна на връх най-българския празник – 3-ти март. Дестинацията беше отново град Трявна, в познатия ни хотел „Сезони“.

Библейско състезание

На 26-ти март, събота, се проведе второто по ред за България Национално студентско библейско състезание. Организатори бяха  БХСС и Скрипчър Юниън България, а любезен домакин беше Евангелска църква на вяра, Пловдив. 

Мисия във Варна

От 4-ти до 6-ти Април във Варна се проведе четвъртата за България студентска евангелизационна седмица. Темата на мисията беше „Кой ще си?“.

Трилогия - лято

От 2-ри до 8-ми юли се проведе лагерът за интерактивно библейско изучаване „Трилогия“. Тази година участниците се задълбочиха в Евангелието според Марк – най-старото Евангелие и онова, което разкрива най-детайлно характера на Христос. 

Летен проект

Тази година, традиционният вече за БХСС Летен проект за културен обмен се проведе между 11 и 21 юли в град Трявна. Участваха студенти от 4 страни: старите ни партньори от холандското студентско движение, за втора година студенти от Дания и за първа – младежи от Северна Ирландия. 

Formacion

От 1ви до 14ти август в Полша се проведе лидерската конференция “Formacion” (Формасион), организирана от IFES Europe. В конференцията участваха над 140 студенти от над 40 нации, сред които четирима участници от БХСС и един студентски работник. 

Форум

От 4-ти до 6-ти ноември в град Трявна се проведе Националният Форум на БХСС на тема „Не дойде да Му служат, но да служи…“ Студенти и завършили студенти от цялата страна се събраха, за да разгледат примера, който ни е оставил нашия Господ Исус Христос, на служение и послушание към Бога.

Трилогия - зима

На 26-ти декември 21 ентусиасти оставихме семейните трапези и се събрахме в уютната атмосфера на комплекс „Promised Land“, село Стоките, Севлиевско. 

bottom of page