top of page

Трилогия - лято

От 2-ри до 8-ми юли се проведе лагерът за интерактивно библейско изучаване „Трилогия“. Тази година участниците се задълбочиха в Евангелието според Марк – най-старото Евангелие и онова, което разкрива най-детайлно характера на Христос. 12 студента от цялата страна отделяха по 8 часа на ден, за да ровят в Писанието, да сравняват текстове, да размишляват върху значението им и да търсят приложението им за собствения си живот.

Хотел „Сезони“ отново бе мястото, което ни предостави уютните си условия, за да имаме максимално полезно време, както за духовните преживявания, свързани с изучаването и времето за молитва, така и за почивка и размисъл около басейна или в спокойната природа наоколо.

Ето какво споделя Деси Момчева за своето преживяване на „Трилогия“ тази година: „След като преди 2 години участвах на „Трилогия“ върху Марк имах усещането, че този път преживяването няма да е толкова силно за мен. Трудно е да опиша колко много повече научих от вторият прочит и изучаване на текста. За мен времето на „Трилогия“ беше изключително изграждащо – време, в което научих колко много се нуждая от Божието слово всеки ден, за да имам сили и мъдрост дори за най-ежедневните ситуации. Открих силата на изповедта, видях как Исус е променил културата в целия свят чрез начина, по който е служил на земята, разбрах много от капаните, които правят сърцето ми кораво за думите на Исус и бях предизвикана да оставя всичко и да последвам единствения Цар, който има цялата власт и избра да я използва, за да даде живота си за мен и да ме спаси. Изумена съм, че както се случваше и с учениците (Исус повтаряше чудеса и слово, за да им помогне да разбират кой е Той и каква е Неговата мисия), така и на мен ми се наложи да повторя изучаването на „Трилогия“ върху Марк, за да мога да си припомня и разбера толкова много неща, които е трудно да изредя накратко. Сърцето ми е изпълнено с благодарност за тази една седмица с Исус!“

bottom of page