top of page

Варнава

ПРОГРАМА ЗА ЛИДЕРСКО ОБУЧЕНИЕ

Програма „Варнава“ съществува, за да насърчава, обучава и изгражда млади лидери, които да водят общности от студенти в растеж като Ученици, които живеят на практика своя призив и мисия.

Нашата цел е всеки участник в Програмата „Варнава“ да:

 • расте като последовател на Исус и в Христоподобие;

 • се развива като човек, който обича да се учи и който има личен план за растеж;

 • се обучава и събира опит като води групи и е ментор на студенти;

 • грижи се за духовния растеж и дейностите на студентската група

 • насърчава растежа на бъдещите студентски лидери.

 

Всеки участник в Програмата ще получава специфични възможности за обучение, растеж и развитие на талантите си. За целта са разработени 3 конференции, ежемесечни индивидуални менторски срещи, материали и преживявания. Те ще спомагат изграждането на характер, умения в служение, време със Словото и лични цели за развитие.

 

Програмата се осъществява като стаж в БХСС.

Сега търсим екип за програмата 
за периода септември 2024 - май 2025!

Вяра, която мисли;
любов, която действа!

Какви са отговорностите на членовете на екипа на Програмата?

Всеки член на Програмата „Варнава“ ще има следните отговорности:

 • Участие в обученията през годината:

  • Ориентация за програма „Варнава“ през октомври 2024. Тогава ще учим принципите на лидерството и менторството, ще се молим и ще се подготвяме за предстоящата година на служение.

  • Участие във Форума на БХСС: март 2025. Участниците във „Варнава“ ще помагат с подготовката и воденето на Форума на БХСС. Също така ще има среща само за тях през този уикенд.

  • Последната конференция за „Варнава“ през май 2025. Тогава ще разсъждаваме върху това какво сме научили през изминалия период на служение, ще празнуваме и ще направим лични планове за продължаване на растежа.

 • Участие в лично менторство и обучителна програма. Ще се среща минимум веднъж месечно с ментор, за да дискутира теми върху лидерството, християнския характер и личния растеж.

 • Водене на живота и дейностите на студентска група. Ще помага в подкрепата на развиваща се студентска група и на членовете ѝ да растат като последователи на Исус.

 • Менторство на друг студент. Ще се среща със студент редовно за целенасочено Ученичество, за да му помогне да расте като Ученик и като участник в Божията мисия.

 

Прочетете цялата длъжностна характеристика тук.

Кой може да участва?

Кандидатите трябва да са студенти или наскоро завършили студенти, които могат да се посветят да участват в цялата Програма от октомври 2024 до май 2025. Те трябва да са хора, които растат като ученици на Исус Христос, посветени на благовестието и готови да помагат на другите.

 

Как мога да кандидатствам?

Кандидатите трябва да подадат кандидатурите си тук като качат своето CV и мотивационно писмо. Мотивационното писмо трябва да бъде кратко изявление (250 – 500 думи), което обяснява защо искате да участвате в Програмата. CV-то трябва да включва вашият трудов опит, (ако има такъв), информация за вашето следване, вашите умения и предишен опит в ръководенето. Когато получим вашите CV и мотивационно писмо, член на Екипа на БХСС ще се свърже с вас, за да насрочи време за интервю.

 

Всички кандидатури трябва да бъдат получени до 01.05.2024! Кандидатите ще бъдат информирани до 25.06.2024 дали са приети или не в Екипа.

 

(Разгледайте този полезен сайт за повече информация как да напишете своето CV и мотивационното си писмо.)

 

Защо програмата е наречена „Варнава”?

Варнава е един от библейските герои. Неговото водачество в ранната Църква е изиграло жизнено важна роля за нейния растеж чрез неговото насърчение и обучение на нови лидери. Най-забележително е, че той е бил ментор на апостол Павел и му е помогнал да израсне като лидер. Може да сe твърди, че без Варнава днес нямаше да има много от нашия Нов Завет.

 

Ние вярваме, че днес има много студенти, които могат да бъдат изградени до пълния си потенциал като лидери в Църквата, ако получат насърчение и обучение от други Варнави в техния живот.

 

Прочетете повече за историята на Варнава тук.

отговорностите
кой може да учатва
как да кандидаства
Варнава
bottom of page