top of page

Лидерска Конференция 2019

От 18 до 20 октомври в гр. Трявна се проведе нашата Лидерска конференция. Темата беше „Призован да води“ и изучавахме живота на Моисей. Събитието съчета в себе си и първата среща за стажантите в Програмата „Варнава“ за тази учебна година. Имаше 26 участници от 6 различни градове в страната.

Конференцията протече гладко и всички останаха доволни от компонентите ѝ: изучаване живота на Моисей в четири основни сесии, обучение за студентските лидери и стажантите от програма „Варнава“, време за молитва и общение, фото състезание в отбори, интерактивно обучение чрез преживяване (Уроци от живота на Моисей) и др.

Тъй като времето на конференцията съвпадна с международния молитвен ден за студентите, отделихме специално време да се молим за нашите братя и сестри в Университетите от други страни и региони.

Две свидетелства от лидери в групите на БХСС

Катерина Василева
Лидерската конференция за мен бе едно вълнуващо и благословено време, глътка свеж въздух в горещ ден. Много се радвам, че се състоя малко след започването на учебната година, защото имах нужда от това преживяване, за да се заредя за работа. Преди конференцията се чувствах отчаяна мислейки за новата учебна година и трудностите покрай стартирането на нова група. Тези три дни фокусирани върху Божията сила и слово, бидейки с хора преминавайки през същите трудности и молейки се един за друг ми помогна да спра да се чувствам сама и уплашена от неуспех. Понякога трудностите така ме обгръщат, че имам нужда да спра и да се вгледам в Бог и неговото величие. Толкова много неща открих и преодкрих, но това което най-силно ми повлия е да се старая да се фокусирам върху Бог и взаимоотношенията с него, а не върху моята немощ и страхове, защото Той винаги е с мен и ме държи. Колкото и да е трудно да се държа за Него, защото дори и един студент да има нужда от групата в нашия град той е безценен в очите на Господ.

Ангел Маринов
Това беше първата конференция на БХСС, от която бях част. Останах изключително насърчен и очарован от отдадеността на екипа на БХСС и лидерите в групите, от начина по който служат и от това как са оставили комфорта си в много сфери на живота си и са се посветили изцяло на Бог и служението в БХСС.
Благодарен съм за новите неща, които научих и насърчавам всички поели по този път, защото видях че от всички тези усилия има резултат.
Тръгнах си благословен и страшно насърчен, че се запознах с всички тези хора.

bottom of page