top of page

Форум

От 31-ви октомври до 2-ри ноември 2014 г. в хотел “Лесопарка”, Лясковец се проведе поредният Национален Форум на БХСС под надслов “Живот, смърт и любов между приятели”.

Главният говорител Рич Ламб представи три експозиции: “Живот, смърт и любов между приятели”, “Нежна истина между приятели” и  “Вечната компания на приятелите”. Разгледахме няколко библейски примери, които ни показаха ролята на хората около нас в нашия живот и как Бог често използва именно тях, за да прослави името Си и да извърши волята Си.

В събота вечерта съпругата на Рич Ламб - Лиза, говори върху темата за прошката и с помощта на няколко провокативни въпроса успя да раздели аудиторията на хора, които се изправят лесно пред конфликт и такива, които на всяка цена се стараят да го избегнат. Всеки от нас бе предизвикан да намери себе си в скалата на простителността и да потърси начини да се доближи до сърцето на Исус.

Още преди началото на Форума, представители на студентските групи в страната, заедно с доброволците, платените сътрудници, както и представители на Управителния съвет на БХСС проведоха Общо събрание, на което бе приет отчет за работата през изминалата година и бе гласуван проекто-бюджет за предстоящата.  

 

Преди закуска доброволният сътрудник Ники Ябълкаров бе организирал молитвено време, което даде възможност на всички, които решиха да дойдат, да прекарат тихо време с Бога, да се настроят за деня и да опитат да научат Псалми 1 и 103.

 

В събота следобед Крейг Уайрънс организира забавна игра, която постави на изпитание състезателните умения на участниците във Форума. Студентите бяха предизвикани да изпитат библейските си познания, логическото си мислене и атлетичните си умения.

За първи път ни гостува група от Студентското движение в Турция, представено от 4-ма студенти и 3-ма студентски работници.

 

Макар и срещнали много нови хора на Форума, накрая всички се разделихме като приятели с надеждата да се видим скоро пак.

bottom of page