top of page

Радостен Октомври

С падането на есенните листа и с настъпването на студения сезон започва не само новата академична година, но октомври е и нов семестър за групите на Българския християнски студентски съюз в различни градове на страната. Този сезон бележи началото на едно духовно пътуване, изпълнено с учене, израстване и сплотеност.

   Варна: Този семестър е много вълнуващ за групите във Варна. С двете групи, които се срещат в понеделник и сряда от 18:30 ч., те са създали по-интимна среда за дискусии и участие. Избраният от тях материал за изучаване - Павловото писмо до ефесяни - разглежда темите за спасителното дело на Исус и приобщаването на евреи и езичници. В допълнение към редовните си събирания те въведоха "молитвени партньори" - инициатива, която насърчава по-дълбоките приятелства и стимулира индивидуалния молитвен живот.

   Бургас: Групата в Бургас се събира всяка сряда и е започнала пътуване през Ефесяни, за да открие мъдростта и напътствията, които посланието предлага.

   Велико Търново: Студентите във Велико Търново стартираха семестъра си на 10 октомври с посещение на Джилярт- място, изпълнено с игри като билярд, джаги и дартс. Те планират да изучават книгата "Открий":Евангелие от Йоан, а също така въвеждат нови студенти в общността. Групата се стреми да създаде гостоприемна атмосфера чрез събития като вечери на настолни игри, насърчавайки приобщаването и приятелството.

   София: Столицата може да се похвали с четири групи през този семестър, като една от тях е за наскоро завършилите студенти. Те започнаха годината си с откриващо събитие на 5 октомври, последвано от редовни срещи на групата от понеделник до четвъртък. Семестърът им е съсредоточен върху "срещите с Исус", които се намират в Евангелията, като е разработен така, че да бъде достъпен и приятен за търсещите студенти. Първото събитие за семестъра беше специално - те се присъединиха към международния ден на молитвата за студенти, като посветиха няколко часа на молитвени станции и споделено чувство за духовна връзка.

   Пловдив: В Пловдив студентите се събраха в началото на семестъра, за да играят игри, да дискутират и да прекарат време заедно, като официално откриха семестъра на 10 октомври. Групите им се срещат в понеделник и вторник и се задълбочават в Посланието на апостол Павел до ефесяни. За да добавят щипка вълнение, те са решили да събират двете групи на всяка трета седмица за различни приятни занимания, като боулинг, вечери на настолни игри, филмови вечери и др. Планират и участие в живота на общността, като посещение на селища или присъединяване към каузи.

   IConnect София: През този семестър групата IConnect се е заела с изследване на книгата Деяния на апостолите. Срещайки се всеки вторник в 19:00 ч., групата се събира, за да вникне в текста, търсейки вдъхновение от действията и опита на ранната християнска църква. Но сбирките им не се ограничават само до изучаване на Библията; те разнообразяват нещата със събития като настолни игри, тематични партита и планински походи, като дават възможност на приятели и колеги да се съберат в общение и да споделят радостта си.

   IConnect Варна: Във Варна групата за международни студенти се събира всяка неделя в 17:30 ч. През този семестър те се впускат в Евангелието от Лука. Неотдавнашната им вечер на игрите на 22 октомври привлече приятели в редиците на групата, демонстрирайки духа на приобщаване и приятелство. Предстоящите планове включват събитие с ескейп стая и празнуване на Деня на благодарността, което допълнително ще обедини тяхната разнообразна общност.

В цялата страна групите на БХСС започват семестъра със силно чувство за цел, единство и ангажимент за задълбочаване на вярата. Разнообразието от дейности и тяхната всеобхватност са не само вдъхновяващи, но и предлагат топло посрещане на всеки, който се интересува и иска да се присъедини. Моля, молете се тези студенти не само да израстват духовно, но и да създават приятелства за цял живот и да оказват положително въздействие върху своите общности. С разгръщането на семестъра е ясно, че предстоящото пътуване със сигурност ще бъде изпълнено с вяра, общение и забавление.

bottom of page