top of page

Конференция "Варнава"

   От 26-28 Май в гр. София се проведе заключителната конференция за Лидесрката програма на БХСС -  “Варнава”. 


   Тази година трима студенти завършиха програмата след ежемесечни срещи с ментор от Екипа на БХСС, поредица от участия в конференции и обучения и сме щастливи да отбележим, че с Божията помощ това е петото поколение варнавци, които излизат от редиците на БХСС.

   Самото събитие беше на тема "Да продължим.." върху книгата Евреи и стажантите имаха възможност да се върнат назад и да размишляват върху всичко, което са учили, както и да погледат напред и да планират как искат да продължат да растат и да следват Христос в служение. Нещо ново, което направихме заедно, за да отпразнуваме завършването им, беше да ги заведем на театър - преживяване, което ни сближи още повече и ни накара да се замислим за връзката между посланието на вярата ни и културата, в която живеем. Всеки от стажантите ни получи оценка с препоръки за последващ растеж, сертификат, послание от хората, с които и на които са служили през годината и книга, която да ги насърчи да продължат да се учат от Христос. Благодарни сме за всичко, което Бог извърши в тях и чрез тях в групите на БХСС в София, Велико Търново и Варна. Нямаме търпение да продължим заедно!


  Завърши и срокът за подаване на документи за новото поколение варнавци за учебната 2023-2024 година. Вълнуваме се, че има такъв голям интерес към стажантската ни програма и че студентите искат да израстват и да научат повече за това как могат да служат в Божието царство.

bottom of page