top of page

"Escape room" с международните студенти

Едно от желанията на Сайлъс (координатор към БХСС за международните студенти) е да споделя за вярата в среда, в която хората се чувстват комфортно. 

Затова той създаде "escape room", която да приканва да се говори за вярата. Поради тази причина използва Великден и 33-тата година като контекст. Със задачата да открият поддръжниците на новоразпространен култ и да разберат какво планират, студентите преминаха през три стаи, пълни със загадки, за да получат информация. Като екип те откриваха, че учениците са празнували заедно, но не са се върнали, за да почистят. Чрез скрито съобщение те откриват тайно място, където са били скрити в продължение на няколко дни. Нещо се е случило и сега всички са се пръснали в различни градове.


След самото преживяване Сайлъс имаше възможността да пита студентите дали разпознават историята и дали знаят какво означава тя, да им обясни защо християните празнуват Великден и оттам да започне разговор за вярата.

А ето и какво споделя един от студентите:


"С приятелите ми участвахме в организираната от Сайлъс Escape Room. Това наистина беше толкова завладяващо преживяване. Бил съм в няколко ескейп стаи преди, но никоя от тях не е интегрирала културата по такъв красив начин. За всички ни беше много интересно да научим за традициите на Великден и да решаваме мистериите и пъзелите. Наистина забавно преживяване, като цяло. Благодаря ви, iConnect!"



bottom of page