top of page

Открий – виж за себе си

Колко е хубаво, когато студентските групи растат!


След като изучаваха „Благовестие на практика“, студентите от групата във Варна трябваше да се разделят в две групи през втория семестър, тъй като броят им се увеличава.


Групите започнаха изучавания върху материала „Открий“ с цел да канят свои невярващи, но търсещи приятели и да може самите те да се научат как да изучават Словото с хора, които се докосват до него за първи път. Свидетелство е за нас, че още на първата среща за „Открий“ присъстваха петима невярващи студенти и няколко новоповярвали, за които материала беше интересен, а обстановката предразполагаща да задават своите въпроси и да споделят своите впечатления.


„Открий“ представляват малки книжки с Евангелието на Йоан, които освен цялото послание съдържат и шест изучавания върху различни глави от Евангелието. Изучаванията са изготвени с идеята текстовете от Словото да бъдат дискутирани в лична среща или в малка група с хора, които искат да научат повече за Исус и Библията. Към всяка тема има информация за историческия, социален, културен и понякога географски контекст, както и URL линкове с онлайн видеа и бележки, които са свързани с дискусията. Повече информация относно „Открий“ можете да намерите тук.


Скоро групите в София също започват своите срещи върху „Открий“ и се вълнуват да поканят своите приятели. Ако сте студент във Варна или София или познавате такъв, който би искал да стане част от групите на БХСС, все още можете да ги поканите да участват независимо от религиозната им принадлежност!

bottom of page