top of page

Ново начало

Есента дойде и отново стана време групите на БХСС да започнат да се събират за да изучават Божието слово заедно. Вълнуваме се да споделим с вас какво се случва в групите по градовете.


Студентските  групи във  Варна се събират всяка сряда и понеделник от 18:30ч  и заедно дискутират и тълкуват различни притчи на Исус, като се учат да прилагат на практика наученото. За този семестър планират  ежемесечно по една обща среща за двете групи. В началото на Ноември, варненските студенти ще пътуват до Велико Търново, където ще прекарат време с тамошната и част от пловдивската група. На 6.11 студентите ще имат поход до Аладжа манастир, a на 20.11 ще предизвикат себе си на катерене на стена.


Групата във Велико Търново ще изучава Ученичество на практика и се събират всеки вторник от 19:00ч.  През октомври организираха 3 събития за невярващи. Две вечери на Настолни игри, на които общо се присъединиха 13 нови студента.  Сега им предстои и събитие по случай реформацията. Планира филмова вечер с дискусия в края, като всичко ще бъде насочено към реформацията. А през Ноември, ще продължат с настолните игри.


Този семестър стартира и групата в Пловдив. Откриха семестъра в началото на октомври и се събират на 2 групи всяка сряда и четвъртък от 18:30ч и изучават посланието на Яков. Всяка трета седмица двете групи ще се събират и ще прекарват време заедно като на 3.11 ще имат вечер за настолни игри, а през месец Ноември ще планират време на разходки, игри, хвалебна вечер и други.


Във София, студентите се събират на 3 групи - в понеделник, сряда и четвъртък и всички те изучават "Изграждане на духовен характер" - Блаженствата от Проповедта на планината и веднъж в месеца (всеки четвърти път) има общо събиране за всички групи. Студентите сами инициират неформални събирания по различни поводи и никога не е скучно.


Международната група във Варна се събира в неделя от 18:30 ч. и изучава Йоан с помощта на книгите "Открий". Правят разходки, вечери за игри и планират да отпразнуват заедно Деня на благодарността.

Международната група в София също ще започне скоро своите събирания.


Всеки един от студентите е отговор на много молитви и благодарим на Бог за нещата, които върши в живота им, в БХСС и в академичния свят. Той наистина е верен и не спира да ни изненадва чрез начините, по които работи. Благодарни сме и за всички молитви и може да продължавате да се молите студентите да не престават да бъдат Христов пример за тези около тях и да продължават да канят своите колеги и приятели да Го познават.

bottom of page