top of page

Лидерски дни

На 19 ти ноември в София (за студентите от София и Пловдив) и на 27 ноември във Варна (за студентите от Варна и В. Търново) се проведоха есенните лидерски дни на БХСС. На срещата в София имаше 19 участници екип и студенти, а на срещата във Варна – 12. 

 

По традиция на тези дни екипът на БХСС кани студентски лидери, които в момента водят студентските групи или потенциални такива, които имат желание да се учат и да развиват уменията си в тази посока. 

 

На тези срещи студентите заедно имаха библейско изучаване, разгледаха подробно как да изучават Божието слово за себе си, как да пишат библейско изучаване за малка група, как да подготвят въпроси за дискусия, как да адаптират изучаването, ако има нови хора на група. Говориха за начините, по които един лидер може да помага или пречи на студентската група да чува, разбира и откликва на Божието слово. Имаха практични дискусии и идеи, които да прилагат в групите и прекараха време в упражнение и молитва един за друг.        


Ето какво споделиха двама от участниците: 


“Лидерският ден беше перфектната възможност да се усъвършенствам в това как да водя библейско изучаване в група. Получих отговори на въпросите, които имах и научих нови интересни начини на изучаване.” - Димитър Тодоров, Варна 


“За мен лидерския ден беше важен за припомняне на важни неща, защо служим и колко е важно нашето лично отношение към това служение. Също така имаше много практични неща, които да ни помогнат да подобрим нашата подготовка за изучаванията. Наистина беше поучително и интересно!” - Данаил Чергански, София 


Молим се студентите да продължат да растат и да прилагат наученото. 

bottom of page