top of page

"Марк 2"

Преди няколко месеца ви споделихме, че от 11 до 17 юли се проведе нашият лагер за индуктивно библейско изучаване "Трилогия" в Родопите, като тази година изучавахме първата половина на Евангелието според Марк. Тогава двадесет и двама студенти участваха и се потопиха в изучаването с желание и посвещение. Изумени и пленени, всеки ден те откриваха колко превъзходен, търпелив и любящ е нашия Господ Исус Христос.

Студентите толкова се насърчаваха от Словото и нещата, които научават, че не искаха да чакат до следващата година за продължение. Самите те изявиха желание да продължат да изучават и да се събират през семестъра в градовете си и да завършат евангелието.

Така през няколко уикенда и в София и във Варна се провеждаше “Марк 2”, а за последната им среща, част от софийските студенти пътуваха до Варна, за да може отново заедно да се потопят в писанието.

От всичко това, ние сме толкова насърчени и благословени,  да виждаме силното желание и ентусиазъм на студентите да се потапят по-дълбоко в Божието Слово и да опознават характера на Исус.

Ето какво сподели Ребека Маринова, студентка във Варна:


“Продължението на ТРИЛОГИЯ “Марк 2” беше така очаквано за мен - нямах никакво търпение да завършим цялата книга. Но Господ и този път ме изненада чрез откровенията в Словото си, любовта, завела Го на кръста, и приятелите, с които имам привилегията да изучавам тези глави на Марк. Особено вълнуваща беше и последната ни среща, когато се събрахме студенти от Варна и София и имахме възможността да наблюдаваме и тълкуваме последната вечеря, по време на която Исус говори за Новия завет, който поставя с всички нас! Насърчени и мотивирани сме да продължим да изучаваме Божието слово, отричайки се от себе си и следвайки Го докрай.”

bottom of page