top of page

Уикенд в Трявна

Уикенд в Трявна

   Целта на този уикенд беше да се съберат студентите от различните международни групи в страната, за да могат да добият по-широка представа за това, което Бог върши сред чуждестранните студенти в България, както и като възможност да изградят   взаимоотношения с по-новите студенти. 


    Имаше студенти от различни религиозни среди и идеята беше също така да прекараме известно време, за да ги запознаем с това какво казва Библията за това кой е Исус. Имаше време за библейски дискусии, културна вечер, в която всеки имаше възможност да сподели нещо за своята култура, опознаване на България (Етъра и Трявна) и игри! Участваха 14 души, които представляваха поне 10 държави (САЩ, България, Германия, Мадагаскар, Индия, Дубай, Судан, Обединеното кралство, Ирландия, Австрия). 


   Уикендът беше голямо благословение за всички и ето няколко свидетелства от различни студенти: 


"Това пътуване беше едно от най-хубавите неща, които ми се случиха през тази иначе сива година. Успях да се запозная с нови хора и да развия прекрасни взаимоотношения, да видя една красива част от страната, която в момента наричам свой дом, и да науча повече за Писанието в едно чудесно общение с повече хора. Чувствам се истински благословен, че бях част от това пътуване, и вече започнах да зачерквам дните до следващата среща в календара си." - Джоел, един от международните студенти във Варна (родом от Дубай). 


   "Времето с iConnect в Трявна ми предложи уникалната възможност да се запозная с нови хора и да възприема аспекти на българската култура, с които не се бях сблъсквал досега. Силас и Лиз свършиха страхотна работа по организацията на всичко и го превърнаха в едно наистина прекрасно преживяване. Изключително се наслаждавах на престоя си там и ще пазя създадените спомени още дълги години." - Бебо, студент по медицина в София. 


   "Уикендът в Трявна беше време да направим "крачка назад", да се срещнем с другите, да споделяме, да изучаваме Писанието заедно. Беше възможност за мен да се срещна със скъпи приятели! “-Астиелдо, студент в София. 


   Изключително много се радваме като чуваме такива думи от студентите и също нямаме търпение за следващите събития, които предстоят

bottom of page