top of page

Старт на семестъра

Старт на семестъра

   Октомври месец, при нас в БХСС, започнаха събиранията ни по градовете.

Развълнувани сме за годината, новото начало, новите студенти и новите възможности.

Ето как стартира годината в различните ни групи:


София:

   Групата за студенти в София се събира всеки четвъртък от 19ч  и заедно имат време за общение, молитва и библейско изучаване. Всяка седмица  разглеждат различна притча на Исус, за да разберат защо Исус говореше с притчи на съвременниците си.  През този семестър планират да имат Палачинков ден и филм, българска културна вечер (когато ще се събират заедно с международните студенти), театрална постановка и други.

   iConnect Sofia (групата за международни студенти) се събират също всеки четвъртък от 19 ч и заедно изучават Посланието към Римляните. Този семестър за тях са планирани Ескейп стая, вечер за филм с дискусия, българска културна вечер, печене на коледни бисквитки, Рождествено парти и други. В края на месеца, международните студенти ще прекарат един уикенд в Трявна.

Велико Търново:

   Студентите във Велико Търново започнаха своите събирания всеки вторник, като заедно и с новите студенти говорят за благовестието, какво представлява то, как и къде да се благовества и споделят опитности и идеи.

Планира се стартиране и на група за международните студенти в града и можете да ни подкрепяте в молитва за това.

Варна:

   Групата във Варна се събира всяка сряда от 18:30 и заедно изучават пасажи от Словото, които ги учат основни истини за това как да бъдат добри свидетели за Христос по много практични и постижими начини. Всеки месец се стремят да имат и събития с цел покана на приятели, общуване и опознаване. Следващото им събитие е поход до Аладжа манастир тази неделя, след това планират да имат вечер за настолни игри, кънки на лед и други.

   iConnect Varna (групата за международни студенти) се събират всеки четвъртък от 19:30 за библейски изучавания и заедно дискутират книгата Евреи. Ще се организира за тях Ескейп стая на края на месеца, настолни игри и др. В края на месеца, международните студенти ще прекарат един уикенд в Трявна.

Тази година в iConnect Varna има и студентски лидери, които ще помагат с изучаванията и групата като цяло и това е голяма радост и помощ за нас.


Годината е наистина вълнуваща и за всяка една от групите предстоят интересни събития. Надяваме се и се молим, каквото и да се случва в страната, това да не спира желанието в студентите да бъдат Христов пример за всички около тях.

bottom of page