top of page

Евангелизационен видео проект „ТИ“

Евангелизационен видео проект „ТИ“

В началото на втория семестър екипът на БХСС реши да стартира нов студентски евангелизационен проект на име „ТИ“. То никак не е случайно, всъщност е абревиатура на заглавието „Търси истината“. Проектът представлява видео поредица, в която представяме 7 актуални и интересни теми, насочени към млади търсещи хора в България. Основната идея е да представим различна гледна точка по даден проблем или обществен дебат, като за целта сме поканили говорители от различни професионални, обществени и деноминационни сфери.


Бихме искали да ви представим темите и говорителите. Излъчените епизоди, които можете да гледат в нашия Youtube канал са: 


   Ники Иванов говори върху темата „Какво прави Левски толкова уникален?". Ники е от София и е ръководител на една от най-големите християнски организации в България за  разпространяване на християнска литература – „Библейска лига“, завършил е психология и кино-режисура, семеен е и има две деца. Ники е любител на историята.

   Д-р Пеце Алексовски представи темата "Еволюцията - как езикът противоречи на теорията на еволюцията".  Пеце е съпруг, баща на четири дъщери, вярващ, лекар-кардиолог, любител на книгата и спорта. Обича апологетиката - особено темата за еволюцията.

   Д-р Чавдар Хаджиев говори върху темата „Конспирация няма“. Чарли е бивш национален координатор на БХСС. Следвал е право в СУ „Св Климент Охридски“ и богословие в Лондон и Оксфорд. Денем преподава Стар завет, а нощем играе стратегически компютърни игри. Чавдар обича да чете научна фантастика, да слуша хубава музика, и да размишлява за живота, вселената и всичко останало.

   Мартин Райчинов  представи темата „Конспирация има“. Марти е живата история на издателската дейност на Българския християнски студентски съюз. Посветил години от живота си на издаването на десетки заглавия и още повече - в изпълнение на мисията тези заглавия да достигнат до хората и да превръщат мислещите хора в будители. Кинокритик, блогър и бивш басист, Мартин обича да търси взаимовръзките между нещата и да достига до същината на добрата новина за нас.


Предстои публикуването на следните теми до края на втория семестър на тази академична година:


   Трифон Трифонов ще ни предстви темата „Исторически факти за Възкресението на Христос“. Триф  е завършил магистратура по английска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и e с бакалавърска степен по богословие от University of Gloucestershire, Англия. Понастоящем служи като пастор на Българска протестантска църква „Нов живот“ във Варна. Преди това заедно със съпругата си Ваня са работили с Българския християнски студентски съюз. Автор е на книгите „Какво би казал Исус на...“ и „Защо не съм атеист“. Имат три деца и един внук.

   П-р Димитър Митев ще ни говори по темата Наистина ли Исус е реална историческа личност? п-р Димитър Митев навлиза в служение с отговорност за петдесятната Църква във В. Търново през март 1979 г. Завършил богословие в Германия. Посветен с подчертано учителско служение в областта на църковната история и тълкуването на Свещеното Писание. Баща е на две вече пораснали и семейни деца и трима внуци. Това, което е и с което е полезен в служението вече 42 години, го прави чрез изобилната Божия благодат.

   Д-р Светослав Александров ще завърши цялата поредица с темата "Всичко или нищо - или какво означава да следваш Христос". Светльо е учен, популяризатор на науката, автор на три книги и християнски апологет.


Щастливи сме, че идеята беше приета и харесана от настоящи и завършили студенти от цялата страна и те са основна част в екипа за реализация на видеата – заснемане и обработка, сценарий и водещ, и пр. За нас е много важно участието и студентската инициатива, радостни сме да бъдем един екип в това ново и различно начинание на БХСС.

bottom of page