top of page

Revive

Съживление - Често чуваме да се използва тази дума, но какво всъщност означава тя? През дните между Рождество и Нова година 3000 студенти от цяла Европа и от целия свят се събраха в Карлсруе, Германия, за конференцията за евангелизиране на IFES „Съживи“. За пет дни ние празнувахме това, което Бог прави в Европа и говорихме за това как би изглеждало съживлението на нашия континент. Около 25 студенти и служители от България участваха в конференцията и бяха предизвикани от оратори и свидетелства да помислят за това какво означава да възродим сърцата си, нашите университети и нашите нации. Беше голямо насърчение да срещнем нови приятели от цяла Европа, които се вълнуват от Божията мисия и да чуем истории за това как Бог работи на всяко от тези различни места. Многобройни семинари дадоха на студентите практически съвети и идеи за взаимодействие с връстниците им и университетите по различни начини. Имаше дори интерактивно изживяване с изкуство, което ни помогна да осъзнаем всички начини, по които сърцата ни трябва да бъдат съживени, защото съживлението започва във всеки един от нас. На 31 декември завършихме годината с време на поклонение и отбелязахме новата година заедно като общност, посветена на достигането до нашия свят за Христос! Въпреки че конференцията приключи, ние се молим ефекта от това, което преживяхме и научихме, да продължи да се наблюдава в България и в Европа за години напред!

Вижте какво казват студентите за Revive:

Revive Europe 2019 не беше просто поредното християнско събитие,  а момент на равносметка относно живота ми с Бога. И макар  да видях прекрасни творби на талантливи млади художници, виртуозни музиканти и въобще толова много хора, използващи талантите си по най-невероятни и разнообразни начини, за да доведат другите до Престола, разбрах, че най-важното в живота на веки човек трябва да бъде ежедневното лично близко взаимоотношение с Господ. И трябва да подтикваме хората около нас също да имат такова. Бог е жив, Той търси теб и желае да има взаимоотношение с теб. Това е по-важно от всички тълкувания, мъдри наставници, научни изследвания, доказателства, теории и техники относно Словото и благовестването. Страхотно е да завържем приятелства с хора от цял свят, но най-ценното е приятелството ни с Бога. Добре е да научим различни чужди езици. Аз владея три – английски, италиански и испански, и чужденците много се радват, че могат да говорят с мен на родния си език, но само Бог разбира сърцата ни на всички езици. И както е писано в Ефесяни 15:6 да сме „обути с готовност за проповядване на благовестието на мира“, аз на всеки съм готова да кажа „Хей,човече, Бог е жив! Говорѝ си с Него! Той те търси!“.

- Глория

За първи път присъствам на европейска християнска конференция и за мене беше много насърчително да се съберем на едно място толкова хора които не се познаваме, но все пaк всички сме едно семейство и имаме една надежда и едно желание - за съживление. Проповедите бяха много полезни, особено практическите предложения, бях и също така докосната от свидетелствата на различните хора по света. Бог ми показа че трябва да гледам винаги голямата картина и да не губя надежда за спасение на хората около мен, след много молитви и разговори. Защото дори и когато изглежда безнадежно, Бог работи. Благодарна съм за възможността да присъствам на Revive, за времето което имахме там и за получените съвети, уроци и насърчителни думи!

- Мелания

bottom of page