top of page

iConnect

От 7 до 9 февруари проведохме втория си ежегоден зимен ретрийт за международни студенти. Млади хора, които учат във Варна и в София, присъстваха на събитието, което се проведе в Трявна. Въпреки че бяхме доста малка група, тя беше изключително разнообразна, защото включваше студенти от всеки континент, без Австралия (и Антарктида, разбира се!). Заедно играхме игри, изследвахме центъра на България и се забавлявахме в снега! Един от акцентите на конференцията беше културната вечер, където всеки участник имаше възможност да сподели нещо за своята култура. Чухме за езици, традиции, храна, музика и много други, забавлявахме се чудесно и научихме повече един за друг!

 

Освен това на конференцията обсъждахме заедно пасажи от Библията. В първия ден си поговорихме кой е нашият ближен чрез историята за Добрия самарянин и получихме възможност да упражним това по-късно същия ден, когато спряхме да предложим помощ на семейство, заседнало в снежна пряспа. Вторият ден учихме за Исус като Добрия пастир чрез Псалм 23 и храненето на 5000-те.

 

Беше страхотно време заедно и всички се наслаждавахме да срещнем нови приятели и да изградим по-дълбоки взаимоотношения. Много от студентите си тръгнаха, като обещаха, че ще се върнат през следващата година и че ще поканят приятелите си да се присъединят към тях!

bottom of page