top of page

Този семестър в iConnect

iConnect е служение, в което международни студенти се срещат с други международни студенти и българи.


Въпреки продължаващите ограничения и чувството за несигурност в света, ние сме  толкова благодарни, че имаме възможността да продължим нашите събития за международни студенти в София и Варна.


В София студентите се радват да провеждат своите ежеседмични срещи - всеки вторник се събират за групите” Explore”, където обсъждат големите житейски въпроси като щастие, свобода, страдание, истина и още много други! Те изследват какво каза Исус за тези неща. Всеки четвъртък се събират за изучаване на Библията, където студентите идват, за да научат повече за посланието на Исус и какво можем да научим от него и да приложим към живота си днес, за да бъдем по-добри негови последователи. Всяка събота е нещо различно и забавно - вечери за игри, филми, пътувания и много други! 

    Миналата седмица се състоя филмова вечер, в която студентите гледаха „Groundhog Day” и обсъждаха ситуациите. Това доведе до някои наистина добри разговори по темите за несигурността и самотата. Беше чудесно да чуем студентите да споделят своя опит откровено и да видим как можем да се учим един от друг и да се облагодетелстваме един от друг. 

    Този месец в iConnect София се планират няколко коледни събития, включително печене на коледни бисквитки и организиране на коледно парти.

A ето какво сподели Даниеле, студентка от нашата международна група, за iConnect:

„IConnect е наистина страхотно нещо за мен, защото всичко е свързано с приятелство и забавление. Срещнах много нови хора и опознах по-добре други хора. Обичам, когато изучаваме Библията заедно, защото всеки има думата и може да сподели мненията си и всички можем да се учим един от друг. Обичам всички, които участват и всички, които отделят време да го организират. Това означава много за мен и наистина е благословение за мен. "


В iConnect Варна международните студенти също се срещат  всеки вторник, но при тях това е време за онлайн библейско изучаване заедно, където те изследват книгата Битие. Четвъртък, те се срещат за на Библията на живо, където четат, споделят мнения и укрепват вярата си заедно. Съботите са забавни дни! Понякога е вечер на настолна игра, понякога български клуб, „Escape room” и други.
   Любима традиция на международните групи в България е да празнуват Деня на благодарността заедно! Очевидно това не е български празник, но е забавен шанс за американските служители да споделят част от своята култура със студентите и да говорят със студентите, за това да сме благодарни на Бог за всичко, което имаме. Обикновено това е една голяма вечеря, но поради ситуацията тази година нещата бяха малко по-различни. Въпреки това, повече от 20 студенти се събраха в рамките на две вечери във Варна, за да празнуват заедно. Студентите свършиха страхотна работа, като поканиха своите приятели, така че имаше няколко нови студенти, които присъстваха на групата за първи път и имаше представители на поне 10 различни държави. Беше прекрасно време за храна и общуване и ние сме благодарни, че имахме възможността да се съберем по този начин! Нямаме търпение за Рождество!


Благодарни сме за нарастващата общност в iConnect и сме развълнувани за 2021 г. и всичко, което Бог ще направи през следващата година!

bottom of page