top of page

Зуум Трилогия

Много неща се промениха в нашия свят, от появата на новия вирус. Всеки се адаптира към новата реалност и някои от нас са по-засегнати от други. Но всеки от нас може да намери мир във факта, че нашият Бог е в контрол на ситуацията, дори когато изглежда, че нещата излизат извън контрол.

За нашия екип това е сезон, в който се учим как да пускаме нашите планове, нашите очаквания и нашите навици в служението. Ние сме от типа хора, които обичат да постигат целите, които си поставят, така че процесът на забавяне и изграждане на доверие, че Бог работи, когато ние не можем, беше добър урок за нас. Все пак това беше също така и време, в което имахме възможност да бъдем креативни и да мислим за служението по нов начин. Успяхме да изпробваме някои нови идеи и видяхме Бог да работи в живота на студентите.


Една от тези идеи е провеждането на нашия традиционен едноседмичен лагер за манускриптно библейско изучаване „Трилогия“ по нов начин. Решихме, че можем да организираме 6 последователни дни, в които всяка вечер за по 2 часа можем да изучаваме една от най-известните и най-често цитирани проповеди на Исус – Проповедта на планината. Обикновено на този лагер идват 20-25 човека. Рекламирахме събитието и само за няколко дни, имахме 63 записани участника. Още първият ден участниците бяха над 50, но стабилно броят им се запази около 40 до края. Онлайн изучаването има своите недостатъци, но се радваме, че можахме да имаме едно невероятно и задълбочено библейско изучаване с двоен (от обичайния) брой хора. Бог е добър и онези, които Го търсят, намират начини да се срещнат с Него, дори в необичайно време като това.

bottom of page