top of page

„Жива вода“ за нас, в нас и от нас!

Преди една седмица в Пловдив се изля "Жива вода" на Националния форум на БХСС! Благодарни сме за голямото ни весело студентско многообразно Божие семейство. От 1-4 март разглеждахме заедно темата за живата вода в Словото и как действа тя лично за нас, в нашата общност и когато извира от нас към света. В събитието имаше сесии, малки групи, семинари, голямо състезание, вечери за молитва и хваление и практични уроци, които можем да приложим в живота си. Веднага след събитието студенти от различни градове започнаха да споделят за разговори със свои колеги и преживявания, които отразяват нещата, които сме чули от Бог. 

На форума имаше 75 участници от 4 града в страната. Програмата беше водена почти изцяло от студентите. Две от главните сесии и няколко преживявания бяха организирани от стажантите по Програма „Варнава“, а всяко хваление се водеше от различен студентски екип от четирите града. Преди сутрешните сесии студенти от различните градове даваха свидетелства и повече от всякога чувахме как техни колеги са идвали на библейски изучавания и са започнали да ходят на църква или да четат Библията. 

На „Жива вода“ и в унисон с темата за първи път БХСС събра дарение за друго студентско движение в нужда. Въпреки че екипът и движението ни няма достатъчно средства за своята дейност, заедно решихме да се доверим на Бог и поканихме студентският форум да дари за студентите в Литва, където финансовата нужда е по-спешна. Вярваме, че това е акт на доверие в Бога и практично прилагане на това, което учим за живата вода и Божият богат извор, който може да снабди всяка нужда. Молим се Бог да ни направи хора, познати със своята добрина, молитвен живот, щедрост и жетвоготовност, идващи от Него. 

Ето какво ни казаха след събитието няколко от участниците: 


"Бях едновременно изобличена и насърчена, виждайки и чувайки другите групи от различните градове, когато споделят за техния живот в университета, техните дейности, с които служат на своите колеги, приятели и в работната среда. Бях насърчена да съм дърво, което цъфти целогодишно и може да го прави, защото се напоява от живата вода - Исус."


"БХСС е място, на което всеки е добре дошъл. Не съм много запозната с Библията и на места, като четем, разбираме различните гледни точки и детайли. Правят го разбираемо и така че ние да се интересуваме все повече. Обичам това място и всички в него, много приятни хора. "  


„Бях изключително насърчен за две неща. Първо, да инвестирам повече време да подреждам приоритетите си и да поставям Бог на първо място и второ, да съм по-смел да споделям с колегите си за Бога и да бъда добър свидетел с начина ми на живот и отношението.“ 


„Не бях много надъхана за тази конференция, но даже не подозирах колко голяма нужда съм имала от точно от нея. Бог използва студентите, говорителите и темата като цяло да изцели едно ключово взаимоотношение в моя живот. Имах голяма нужда да намеря и да взема от живата вода и Бог ме намери и напои в изобилие. Сега съм по-готова да показвам Божията любов и милост!“

bottom of page