top of page

Лидерски дни

През този месец се проведе лидерско обучение за студентски водачи в три града. На 16-и март в град София се проведе Лидерския ден за София и Пловдив. Двама от по-опитните лидери водиха две от сесиите за новите лидери: Как да подготвяме и как да водим библейско изучаване. Следобед имаше отделно обучение за новите и отделно за опитните: съответно Упражнение в писането на въпроси за библейско изучаване и Менторство и грижа за хора. 


Темата на обучението през този семестър във Варна, което се проведе на 23 март,  беше "Лидерът като пример". Студентите обсъждаха етапите, през които минава една група и как да се грижим за студентите в групите си.


Във Велико Търново Лидерският ден се проведе на 30 март. Студентите учиха "Как да изучаваме Библията" и "Как да пишем и водим библейско изучаване". В част от деня изучаваха част от живота на Йосиф, а след лично време в изучаване, заедно написаха библейско изучаване.


Ето какво казаха някои от студентите:


„В лидерския ден си припомних доста ключови характеристики за лидера, които преди оставях на по-заден план в живота си. Заедно с другите лидери имахме едно страхотно време, в което се насърчихме да бъдем по-усъвършенствани и добри лидери за нашите отделни групи. Изключително съм благодарен за възможността и нямам търпение да прилагам наученото!“ Теодор Виналиев, студент от Варна


"Да намериш хора, които споделят вълненията и целите ти е едно от най-приятните и насърчителни преживявания. На лидерския ден ми хареса това, че говореха както хората с по-дълъг стаж във воденето на група, така и студенти, които от няколко години се учат да правят това и които споделиха техните откровения и преживявания. Най-силно ми се е запечатало уравнението на дъската от Илина, което доказва, че Словото ни трябва. Това, както и останалите неща, които споделиха бяха много освежаващи и ми напомниха за основите на воденето на групи и ме накараха да си задам ценни въпроси." - Дани Иванова, студентка от Пловдив 

bottom of page